De juiste specialist via ons Servicecenter

Middels deze site en het Servicecenter van Allfree brengen we u in contact met de juiste vakmensen in uw regio. Hierna maakt u samen met de specialist verdere afspraken. Allfree is geen partij in vervolgafspraken, maar we staan natuurlijk open voor feedback over de voor u gevonden specialist! Onze doorverbindservice is kosteloos en elke dag bereikbaar.

Last van steenmarters in Dordrecht?

Van oudsher komen steenmarters vooral voor in het oosten van het land. Er is de laatste jaren echter geconstateerd dat deze dieren aan een opmars richting het westen bezig zijn. In de regio Dordrecht zijn er onlangs meerdere gesignaleerd.

Steenmarters doen eigenlijk niemand kwaad, maar kunnen wel voor veel overlast zorgen. Ze maken veel lawaai en knagen veel aan de bekabeling van auto’s. Ook leven ze graag in gebouwen, waar ze uiteraard veel schade kunnen aanrichten. Daarnaast zorgen ze voor stankoverlast en kunnen hun half opgegeten en achtergelaten prooien ander ongedierte aantrekken. Al met al wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van de steenmarters worden verlost.

Hoe wordt de steenmarter aangepakt?

De steenmarter is een bedreigde diersoort. Dit betekent dat ongediertebestrijders het dier niet mogen doden. Maar hoe komt u dan van uw ongewenste bezoeker af? Er is de laatste jaren een succesvolle methode ontwikkeld, waarbij steenmarters worden verjaagd uit uw omgeving. Woont u in de regio Dordrecht en wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met de door ons aangedragen professional op. Wij volgen de opmars van steenmarters in het westen op de voet en adviseren u graag over de beste aanpak.