Last van steenmarters in Dordrecht?

Van oudsher komen steenmarters vooral voor in het oosten van het land. Er is de laatste jaren echter geconstateerd dat deze dieren aan een opmars richting het westen bezig zijn. In de regio Dordrecht zijn er onlangs meerdere gesignaleerd.

Steenmarters doen eigenlijk niemand kwaad, maar kunnen wel voor veel overlast zorgen. Ze maken veel lawaai en knagen veel aan de bekabeling van auto’s. Ook leven ze graag in gebouwen, waar ze uiteraard veel schade kunnen aanrichten. Daarnaast zorgen ze voor stankoverlast en kunnen hun half opgegeten en achtergelaten prooien ander ongedierte aantrekken. Al met al wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van de steenmarters worden verlost.

Hoe wordt de steenmarter aangepakt?

De steenmarter is een bedreigde diersoort. Dit betekent dat ongediertebestrijders het dier niet mogen doden. Maar hoe komt u dan van uw ongewenste bezoeker af? Er is de laatste jaren een succesvolle methode ontwikkeld, waarbij steenmarters worden verjaagd uit uw omgeving. Woont u in de regio Dordrecht en wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wij volgen de opmars van steenmarters in het westen op de voet en adviseren u graag over de beste aanpak.